Tosca Cremona to firma, która 16 kwietnia 2011 roku w centrum handlowym Le Acciaierie w Cortenuova we Włoszech, zrobiła największą czekoladową pisankę. To największe czekoladowe jajko miało 10,39 m wysokości, 19,6 m obwodu w najszerszym miejscu i ważyło 7,2 tony.
Na drugim miejscu pod względem wagi znajduje się czekoladowe jajo zrobione w Brazylii, ważące 6,44 tony, mające 4,4 m wysokości i 6 m obwodu.
Na drugim miejscu pod względem wysokości znajduje się czekoladowe jajo zrobione 8 kwietnia 2008 roku w Argentynie, mające 8,5 m wysokości, ważące 4 tony i mające 5 m średnicy.
![]() |
© blog.kijiji.it |
Na drugim miejscu pod względem wagi znajduje się czekoladowe jajo zrobione w Brazylii, ważące 6,44 tony, mające 4,4 m wysokości i 6 m obwodu.
Na drugim miejscu pod względem wysokości znajduje się czekoladowe jajo zrobione 8 kwietnia 2008 roku w Argentynie, mające 8,5 m wysokości, ważące 4 tony i mające 5 m średnicy.
Komentarze
Prześlij komentarz
Proszę nie reklamować stron internetowych.